Om oss

Välkommen till Callunavias Kennel

Här kan du läsa om mig och mina härliga hundar !

 

Målsättningen med min avel är att föda upp friska och mentalt stabila hundar som ska flytta till kärleksfulla hem och bli avhållna familjemedlemmar. Mina hundar är självklart friska och har hälsotestats enligt rasklubbens rekomendationer utan anmärkning, innan de kommer på frågan för föräldraskap.

 

Jag anser att en hund som ska gå i avel ska vara en god representant av sin ras, både exteriört och beteendemässigt!

 

Jag vill gärna ha fortsatt kontakt med mina valpkörare och finnas där både som bollplank och backup om man behöver hjälp.

 

Vi bor i ett stort hus med ständiga projekt i Sveriges Grönaste Stad, Växjö. Familjen består av mig, min make, våra tre barn och självklart våra hundar. Hundarna är en stor och självklar del i familjen. De är delaktiga i de flesta av familjens aktiviteter. De sover i vårt sovrum, ligger i våra soffor och deras välbefinnande har högsta prioritet.

 

Vill man veta hur tidigare valpköpare uppfattar mig som uppfödare så lämnar jag gärna referenser.

 

Jag säljer inga valpar utan personlig kontakt, men en bra början är att maila eller ringa mig.

Om Karin Mossberg

Jag har ett livslångt intresse och engagemang i hundar bakom mig, med erfarenhet från aktiv träning inom lydnad och spår. Jag har genom åren gått många olika kurser med mina hundar och genom dem fått både kunskap och goda vänner.

 

Jag lever efter devisen att hundar, även små individer, behöver stimulans av kropp och knopp. Mina hundar älskar fria promenader och jag tar ofta med mig kameran och många av bilderna hittar man på vår blogg som uppdateras ofta.

 

Utställning är ett stort intresse för mig, och jag ställer regelbundet ut mina hundar. Jag ser det som en tävlingsform, och använder inte utställningsresultat som en måttstock för avelsvärde. Där är det fler variabler som spelar in. Är man nyfiken på att testa att ställa ut sin hund hjälper jag gärna till.

 

Som person är jag rak och tydlig. Jag har lätt för samarbete och jag är flexibel och engagerad.

 

Jag har genomgått kurser i bland annat:

Uppfödning, Juridik, Genetik, Allmänlydnad, Tävlingslydnad, Spår, Apportering, Agility och Pälsvård.

 

Jag har genomgått Svenska Brukshundsklubbens utbildning till Hjälpinstruktör och jag har hållit i Allmänlydnad och Valpkurser.

 

Jag är medlem i BBHC och Svenska kennelklubben.

 

Jag är styrelseledamot och avelsråd i Russkaya Tvestnaya Bolonka Klubben.

Uppfödarintervju

Intervju med Karin Mossberg i tidningen BBHC vännen

Här kan du läsa mera om mig och mina härliga hundar !

Copyright © 2014 www.callunavias.se